Tuesday, November 1, 2011

SUNT DE AJUNS MILOANELE ??

Bani fie ca vrem sau nu reprezinta un lucru foarte important pentru fiecare persoana ,insa nu multi recunosc acest lucru.Scopul fiecarui antreprenor este pana la una sa obtina profit si implicit bani.

Majoritatea antreprenorialor ne sfatuiesc sa nu demaram un startup cu ideea si obsesia de a castiga imediat milioane,sfatul lor este acela de a face un lucru cu placere si succesul o sa vina de la sine.La noi in tara sunt 2 categorii de persoane care demareaza activitati economice.

Intr-o prima categorie sunt antreprenori adevarati care au reusit sa demareze afaceri de la zero si sa creeze adevarate branduri,aceste persoane sunt din fericire din ce in ce mai multe.
In alta categorie se afla persoanele care au la activ mai multe tunuri cu care au reusit sa se inbogateasca peste noapte,din fericire actualul context al pietei a facut ca acestia sa dispara si numarul lor sa fie din ce in ce mai putin.

Revenind la subiectul de azi acela al importantei banilor,lumea trebuie sa constientizeze ca si avaritatea oamenilor constituie de fapt si unul dintre motivele izbucnirii acestei recesiuni economice globale bine unul mic de fapt.Societatea romaneasca este caracterizata ca in general una snoaba in care ati afisa bogatiile este ceva la moda.Exista o diferenta mare de mentalitate intre unii antreprenori romani si cei occidentali.

Zilele trecute Bill Gates fondatorul Microsoft intr-o vizita in cadrul Universitatii "University of Washington unde s-a intalnit cu studentii in IT a afirmat :"Pot sa inteleg dorinta de a avea milioane de dolari deoarece iti asigura posbilitatea de a fi independent" . Banii pana la urma reprezinta prosperitatea,succesul si faima unei tari.In cadrul aceleiasi intalniri Gates le-a declarat studentilor sa nu aiba obsesia de a devenii miliardar .El afirmand ca nu se considera miliardar,nici milionar ci o persoana norocoasa care castiga cateva mii de dolari.Aceste vorbe tind sa arate latura sa de celebru filantrop si putin populista tinand cont ca averea sa este evaluta la 60 miliarde $

No comments:

Post a Comment